Toti producatorii si distribuitorii de cafea stiu ca exista un proces foarte delicat si complex de a obtine o ceasca buna. De la aprovizionarea materiei prime, fiecare pas este esential in crearea acestei bauturi care incalzeste nu numai corpul, ci si sufletul consumatorului. Cu toate acestea, nu toata lumea este experta atunci cand vine vorba despre acest subiect. Acest ghid scurt va acoperi elementele de baza ale cafelei, in special ale cofeinei, punand in evidenta cele trei tipuri de cafea: neagra, decofeinizata si espresso.

In primul rand, iata cateva informatii pentru cei care nu stiu nimic despre aceasta bautura. Cafeaua este o bautura preparata, creata din seminte prajite sau coapte, ce provin dintr-un arbust peren, denumit in mod obisnuit dupa numele bauturii, Coffea. Fructele acestui arbust sunt recoltate, prelucrate si lasate sa se usuce, fiind apoi prajite iar, in cele din urma, macinate pentru a prepara bautura. Cafeaua este o bautura usor acida, are un nivel foarte ridicat de cofeina (daca nu este decofeinizata) si, ca atare, este considerata de foarte multi oameni ca fiind cel mai bun remediu de a invinge oboseala si somnul.
In functie de temperatura la care sunt prajite boabele de cafea, sau de originile boabelor in sine, gustul si efectele fizice ale acestei bauturi variaza foarte mult. Cel mai des intalnit tip de cafea este cafeaua neagra. In aceasta bautura, in afara de apa si boabele de cafea, nu exista aditivi. Cafeaua neagra este cunoscuta pentru continutul sau ridicat de cofeina si este adesea folosita ca o modalitate de trezire dimineata sau este consumata ca energizant pe tot parcursul zilei. Doar pentru ca are o utilizare practica, acest lucru nu inseamna ca nu poate fi o bautura, pur si simplu, incantatoare. Fie ca este preparata de un distribuitor de cafea sau, pur si simplu, acasa, cafeaua neagra poate fi la fel de delicioasa ca si cappuccino, caffe latte sau orice alta bautura sofisticata.

Cafeaua decofeinizata este o alta forma populara a acestei bauturi. Cafeaua decofeinizata este, pur si simplu, cafea fara cofeina.

Espresso reprezinta, de fapt, o varietate aparte de cafea. Distribuitorii de cafea folosesc espresso ca baza pentru multe alte tipuri de bauturi, cum sunt caffe latte, macchiato, cappuccino, mochas, etc. Espresso are mai multa cofeina pe unitate de volum decat cafeaua neagra si, ca atare, este servita in proportii mai mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.