camionagii rca

Un important patronat al transportatorilor rutieri afirma ca Politia a inceput cercetari in privinta soferilor participanti la mitingurile anti-RCA de acum doua saptamani.

La doua saptamani dupa ultimul protest organizat de transportatori in Piata Victoriei si in alte 22 de orase din tara, indreptate impotriva cresterii masive a tarifelor RCA, Politia Rutiera a inceput „atacurile” la companiile de transport care au participat la proteste, acuza transportatorii rutieri grupati in Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT), intr-un comunicat de presa remis vineri.

”Firmele de transport, ale caror vehicule au fost filmate si fotografiate in timpul protestelor, primesc solicitari din partea Politiei Rutiere, pentru a furniza datele soferilor ce se aflau la volan in timpul manifestarilor de la jumatatea lunii septembrie, sub amenintarea unor amenzi uriase”, spun transportatorii.

FORT spune ca aceste actiuni sunt ”abuzuri menite sa intimideze transportatorii si sa determine sa renunte la orice forma de protest”. Ei cer Ministerului de Interne sa stopeze toate intimidarile si presiunea fata de cei care au dispus de un drept constitutional.

rca
rca

”In tari cu democratie mult mai consolidata, transportatorii sau alte bresle organizeaza manifestatii publice care duc la blocaje pe perioade lungi de timp fara a suporta consecinte nefiresti si abuzuri institutionale”, afirma FORT.

Nu este prima data cand Politia sau Jandarmeria sanctioneaza participanti la mitinguri neautorizate, in pofida argumentelor solide avute de acestia pentru a protesta.

In iunie activistul civic Carmen Uscatu a fost amendata cu 3.500 de lei de catre Jandarmerie. Ea a fost acuzata ca s-a numarat printre organizatorii unui protest neautorizat in Piata Universitatii din Bucuresti privind situatia critica a spitalelor din Romania.

camionagii rca
camionagii rca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here