Daca te-ai gandit ca samburii de masline nu au nicio utilitate, afla ca au mai multe intrebuintari decat credeai!

Sunt persoane care mananca masline cu tot cu samburi. Unii nutritionisti spun ca este foarte bine sa inghiti si samburi. Ei regleaza tranzitul intestinal, ajuta stomacul si colonul. Se recomanda si pentru fisuri anale si hemoroizi:
– mananca 30 de masline intr-o zi astfel: 3 masline cu samburi, peste doua ore mananca 6 masline (cu tot cu samburi), peste doua ore mananca 9 masline cu tot cu samburi si apoi 12.
– in fiecare dimineata, mananca o maslina cu sambure, timp de cateva luni.

Acest tratament este foarte bun si pentru digestie, ajuta la buna functionare a intestinului gros. De asemenea amelioreaza infectia anala.

Samburii respectivi au rolul de a purifica sangele, revigoreaza circulatia. Se considera ca stimuleaza fertilitatea la femei.
Ei au si utilizari externe, fiind un exfoliant foarte bun.
Piseaza-i cu un robot de bucatarie sau striveste-i cu un mojar cu pistil.

Amesteca-i cu putina miere si iaurt, apoi maseaza tot corpul cu aceasta solutie. Este foarte bun si pentru fata, ajuta la revitalizarea pielii, eliminarea impuritatilor, lasand pielea moale si fina.

Unii ii folosesc la masarea picioarelor. Se poate calca pe sacuti cu astfel de samburi sau se poate crea o incaltaminte reflexoterapeutica daca se pun saculetii cu samburi uscati in papuci cu doua numere mai mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here