In ultimii ani, orasele au fost invadate de covrigarii si patiserii, asta pentru ca viteza cu care se desfasoara vietile oamenilor necesita si gustari rapide. Covrigul este una din gustarea preferata de romani, dar cati se intreaba si cat de sanatosi sunt covrigii?

Cand vine vorba de o gustare inainte de scoala, de job sau de un examen, cei mai multi romani aleg covrigul ieftin si bun, care tine de foame si este perfect pentru momentele de graba. In ultimii ani, orasele au fost invadate de covrigarii si patiserii, asta pentru ca viteza cu care se desfasoara vietile oamenilor necesita si gustari rapide.

Cat de sanatosi sunt covrigii – produsele pe baza de faina alba rafinata, inclusiv covrigii, ingrasa si nu au elemente nutritive. Insa, un lucru este sigur, aceste produse rapide au mai multe dezavantaje decat avantaje. La intrebarea cat de sanatosi sunt covrigii, raspunsul este ca acestia ne pot periclita sanatatea daca sunt consumati in exces.

Cele mai multe simigerii fierb covrigii in exces de substante potentatoare de gust si zahar, astfel ca un covrig are pana la 300 de calorii, dar nu contine nicio substanta nutritiva. Continutul crescut de zahar favorizeaza supraponderabilitatea si riscul dezvoltarii diabetului. Mai mult, continutul mare de carbohidrati din covrigi favorizeaza aparitia bolilor de inima.

Cat de sanatosi sunt covrigii – creste riscul de diabet si supraponderabilitate, datorita continutului mare de zahar si alte substante care ii dau gust
Chiar daca tin de foame, covrigii nu au nicio valoare nutritiva, practic organismul nu extrage necesarul de vitamine si fibre de care are nevoie zilnic. In plus, ingredientele din care se fac covrigii nu sunt cele mai sanatoase, mai ales daca ne gandim la potentatorii de gust.

Produsele din faina alba rafinata ne afecteaza intestinul gros, dar si pancreasul, iar covrigii au devenit masa preferata a multor romani. Insa, medicii nutritionisti avertizeaza ca o cantitate mare de covrigi consumati in mod regulat poate afecta sanatatea grav. Moderatia in consumul alimentelor de patiserie este singura recomandata.

Cat de sanatosi sunt covrigii – covrigii calzi sunt un pericol pentru stomac
Desi toata lumea prefera covrigul cald, medicii atentioneaza ca acesta este foarte periculos pentru stomac, deoarece il irita. Asadar, e bine sa se consume covrigii reci, sunt mai putini daunatori decat cei calzi. Nutritionistii au atentionat si in privinta kilogramelor in plus la persoanele care consuma zi de zi covrigi. Se pare ca acestea au o greutate de doua ori mai mare decat cei care consuma foarte rar, o data pe luna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.