Culorile joaca un rol important in viata noastra de zi cu zi, insa exista si aspecte carora nu le acordam atentie, cum ar fi modul in care acestea ne afecteaza starea de spirit.
Culorile aduc bucurie in vietile noastre zi de zi, insa stiai ca ele pot schimba felul in care te simte de-a lungul unei zile?

Verdele – starea ta de spirit poate fi influentata in functie de nuanta de verde pe care o vezi. Verdele deschis, sau nuatele de verde padure au un efect calmant. De aceea este recomandat ca aceasta nuanta sa existe in spitale, mai ales in cele care treateaza boli psihice. Nantele de verde lime sunt energizante, in timp ce verdele maslina este o culoare mai rigida, care nu ofera bunadispozitie.

Rosul – nu mai avem nicio indoiala ca rosul este culoarea dragostei, insa aceasta invoca si numeroase sentimente intense precum frica, furia sau atractia sexuala. Rosul poate declansa reactii primare, dar te poate face sa te simti mai increzator si mai puternic.

Gri – aceasta pare a fi o culoare lipsita de viata, care ii face pe oameni sa se simta lipsiti de interes. Pe de alta parte este o culoare conservatoare, care poate da sentimentele de stabilitate si hotarâre. Studiile arata ca griul deschis de poate ajuta sa te simti odihnit, in timp ce nuantele inchise te ajuta sa iti rezolvi problemele sentimentale.

Alb – albul semnifica puritate, curatenie si pace. Este o culoare calmanta, calda, care te ajuta sa te regasesti si sa te simti in largul tau. Pe de cealalta parte, albul poate induce plictiseala si lipsa de interes.

Galben – galbenul este asociat cu soarele, iar soarele este asociate cu optimisul si veselia. Asadar atunci când vezi alben te vei simti energizat, plin de inspiratie si iti vei ridica moralul. Cele mai indicate sunt nuantele pale, car enu obosesc ochiul si mintea. Prea mult galben intens poate induce oboseala si chiar sentimente de frica sau inferioritate.

Albastru – este o culoare asociata cu acea si liniste. Nuantele deschise sunt potrivit epentru zilele in care esti trist sau posomorât, iar cele mai inchise atunci când vrei sa fii sobru. Totusi, o camera vopsita in albastru poate fi rece si poate oferi sentimente negative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here