Aducerea unor elemente din afara in interiorul casei inseamna mai mult decat infrumusetarea spatiului. Potrivit unor studii NASA, plantele din casa sunt excelente pentru sanatatea ta pentru ca filtreaza aerul poluat din casa. Asa ca data viitoare cand te confrunti cu un atac alergic sau cu o migrena sa ai in casa un ghiveci cu crini sau cu margarete, inainte sa-ti faci programare la medic.

  • Plantele de apartament cresc umididatea si scad cantitatea de praf din aer cu pana la 30%, reducand astfel factorii care favorizeaza raceala.Excesul de dioxid de carbon duce la somnolenta. In timpul fotosintezei, plantele consuma dioxidul de carbon din aer.
  • Plantele de apartament pot contribui la declansarea sentimentele de bine, ajutandu-te sa te calmezi si sa fii optimist. In plus, plantele au proprietatea de a scadea tensiunea arteriala datorita naturii lor de a te elibera de stres.
  • Plantele de apartament elibereaza oxigen in timp ce consuma dioxidul de carbon, asa ca scad sansele de a respira aerul inchis care contribuie la durerile de cap.
  • Expunerea copiilor mici la plante care pot cauza alergii le poate imbunatati sistemul imunitar.
  • Unele plante, precum eucaliptul, poate ajuta la decongestionarea sistemului respirator. Atentie, eucaliptul, poate fi folosit doar ca inhalant si nu consumat pentru ca, in acest ultim caz, este toxic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here