Relatiile la distanta pot fi destul de dificile si, de multe ori, nu functioneaza. Cu toate acestea, uneori acestea merg. De obicei, persoanele implicate intr-o relatie la distanta trebuie sa petreaca macar cateva zile impreuna pentru a se putea realiza o conexiune reala si de durata. Cu siguranta, este nevoie de mai mult decat o atractie de suprafata.

Nu este neobisnuit in timpurile de astazi sa auzim povesti cu oameni care au o relatie impreuna, in ciuda faptului ca ar trebui sa strabata o tara intreaga sau chiar mai mult, pentru a se putea vedea.

Dar cum pot acesti oameni sa mentina o relatie la distanta sanatoasa si, de asemenea, de durata?

Iata cateva sfaturi prin care ai putea si tu sa ai o relatie la distanta, care sa functioneze:


-Trebuie sa accepti ca o relatie la distanta este dificila. Pur si simplu. In mod evident, exista o distanta fizica intre voi, iar emotiile si gelozia vor interveni involuntar, intrebandu-te daca merita efortul de a mentine aceasta legatura cu persoana iubita. Apoi, exista si acea frustrare fizica. Cu toate acestea, relatia ta poate sa mearga. Incearca sa evaluezi avantajele si dezavantajele acestei relatii, punand accent pe sentimentele pe care le ai pentru persoana cealalta.

-Fa un angajament (pentru acest lucru ai nevoie de curaj). Nu vei sti niciodata daca aceasta relatie are sanse, decat daca crezi in ea. Dupa ce ai acceptat faptul ca va fi greu, trebuie sa te pregatesti mental si pentru ceea ce urmeaza. Dupa ce tu si partenerul sau partenera ta veti fi siguri ca va doriti o relatie serioasa la distanta, lucrurile care vor urma se vor desfasura intr-un ritm mai placut.

-Stabileste o intelegere cu partenerul tau. Daca doriti, pentru a evita gelozia, ingrijorarea si frustrarile inutile, trebuie sa fii de acord cu ceea ce va fi. Va vedeti si cu alte persoane sau nu? Sunteti deschisi pentru alte intalniri? Aveti o relatie deschisa? Orice ar fi, este bine sa fiti amandoi pe aceeasi lungime de unda.

-Comunicati cat de des puteti. Nu conteaza daca aveti stabilit un anumit program zilnic, saptamanal sau lunar, tot ce conteaza este sa vorbiti intre voi. In ziua de azi, exista numeroase metode de comunicare, printre care e-mail, sms, telefon, skype, chat, facebook, etc. Comunicarea este cheia unei relatii sanatoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here