Zi libera romani
Zi libera romani

Ziua Europei va deveni oficial ZI LIBERA

Propunerea legislativa a deputatului liberal Daniel Stamate Budurescu prin care ziua de 9 mai sa fie declarata zi de sarbatoare nationala, a fost adoptata tacit de Senat, urmand ca initiativa sa fie transmisa Camerei Deputatilor, for decizional in acest caz, informeaza Mediafax. Initiatorul legii sustine ca aceasta zi merita sa fie sarbatorita de catre romani deoarece are o puternica semnificatie pentru tara noastra: la 9 mai 1877 a fost proclamata independenta de stat a Romaniei.

„Se declara sarbatoare nationala ziua de 9 Mai – Ziua Proclamarii Independentei Romaniei„, stabileste proiectul de lege, intitulat „Lege pentru declararea zilei de 9 Mai – Ziua Proclamarii Independentei Romaniei, ca zi de sarbatoare nationala. ”

In proiect se specifica ca Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul, precum si celelalte autoritati ale Administratiei Publice Centrale si Locale vor organiza manifestari pentru sarbatorirea zilei de 9 Mai.

Zi libera romani
Zi libera romani

De asemenea, se mentioneaza si faptul ca fondurile necesare pentru organizarea acestor evenimente vor fi asigurate din bugetele locale sau din bugetul autoritatilor si/sau institutiilor publice, in limita alocatiilor bugetare aprobate.

Asculta gratis cele mai noi manele. Live Radio Manele FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here