Vindecarea cancerului
Vindecarea cancerului

Gigantul Microsoft a facut un anunţ important în domeniul medical, sustinand ca va “rezolva” cancerul în următorul deceniu.

Planul Microsoft contine mai multe proiecte ambitioase, insa unul dintre cele mai interesante propune crearea unor calculatoare ADN ultra-mici care pot sa “traiasca” in interiorul unei persoane. Acestea vor monitoriza celulele canceroase si le vor reprograma in celule sanatoase odata ce apar in organism.

“Cred ca e natural ca Microsoft sa se implice in asta, deoarece avem o experienta imensa in domeniul stiintei si ce se intampla in cazul cancerului e o problema de calcul”, a explicat pentru The Telegraph, Chris Bishop, cercetator la Microsoft.

“Nu este doar o analogie, e matematica. Biologia si calculul sunt discipline care au conexiuni adanci, la cel mai fundamental nivel”, a completat acesta.

 

Vindecarea cancerului
Vindecarea cancerului

Pentru a indeplini acest tel, Microsoft a adunat o echipa de biologi si oameni de stiinta din toata lumea pentru cercetari in domeniul cancerului. Recent, cercetatorii britanici au anuntat ca au pus la punct un medicament eficient impotriva cancerului pancreatic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here