vremea-de-craciun

Meteorologii de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni- noiembrie, decembrie si ianuarie.

PROGNOZA METEO NOIEMBRIE

In luna noiembrie, temperaturiile vor depasi media anuala in sud-est si in local in sud si vest. Media in luna noiembrie 2014 va fi de 6 grade Celsius. In restul zonelor, valorile termice vor fi apropiate de cele normale, adica de valoarea medie multianuala de 3,8 grade Celsius.

In regiunile centrale si, local, in cele nordice, cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare, de 60 l/mp fata de media multianuala de 41,8 l/mp. In restul teritoriului, cantitatile lunare medii de precipitatii vor fi de 40 l/mp.

PROGNOZA METEO DECEMBRIE. Cum va fi VREMEA de CRACIUN

In luna decembrie, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale in aproape toata tara. In sud-est si sudul tarii sunt posibile temperaturi medii lunare mai ridicate decat in mod obisnuit. Temperatura media multinuala este de -0,8 grade Celsius. In sud, sud-est si vest, in luna decembrie temperatura medie va fi de 0 grade. In centru si nord, media va fi de -2 grade Celsius si local in Bucovina (vest) si Maramures (est) temperaturile vor fi mai scazute, ajungand la o medie de -4 grade.

In ceea ce priveste precipitatiile lunare, media multianuala este de 44,8 l/mp. In luna decembrie 2014, local in centrul tarii sunt posibile valori peste medii, iar in sud si vest sub medii.

PROGNOZA METEO IANUARIE. Cum va fi VREMEA de REVELION

Temperatura medie multianuala in luna ianuarie este de -2,1 grade Celsius. In luna ianuarie 2015, temperatura aerului va fi apropiata de aceasta medie. Mai cald va fi in vest, sud si sud-est, unde media este de zero grade Celsius.

Precipitatiile vor fi apropiate de media multianuala de 33,6 l/mp in estul si sudul tarii, de 40 l/mp. In schimb, in restul regiunilor, precipitatiile vor fi excedentare. Sunt medii de 60 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here