Jesús Marquina, cel mai bun „pizzaiolo” din lume, dupa cum atesta vitrina lui plina de trofee – alintat “Marquinetti” de colegii italieni – este spaniol si tine cursuri in limba italiana in orasul sau Tomelloso, din Ciudad Real, in care dezvaluie secretele unei pizza extraordinare, relateaza online ziarul ABC.

In spatele acestor secrete se afla multi ani de pregatire si de studii privind tipurile de faina sau procesul de dospire si o pasiune infocata transmisa de familia sa. El este insa recompensat cand un client descopera pizza pregatita de el, care devine un preparat ‘gourmet’, departe de stilul ‘fast food’ plin de grasimi, cu care ne-au obisnuit lanturile celebre de pizzerii.

De patru ani desemnat cel mai bun pizzaiolo din lume, el s-a „antrenat” in localul familiei, Trattoria Marquinetti, fondat in 1995. El a pus bazele Scolii de Pizzaioli Marquinetti in 2001 si este selectioner al echipei nationale de pizzaioli cu care a cucerit de patru ori titlul. Este primul spaniol care a castigat de patru ori Campionatul Mondial de Pizza organizat la Roma.

Care sunt secretele sale? In afara de rabdare si multa dragoste, alegerea unor produse de calitate care sa ofere un echilibru perfect pentru simturi. Surprinderea juriului este de asemenea necesara avand in vedere ca este format din italieni. Daca este vorba de un juriu clasic, puritan, atunci trebuie alese cu grija ingredientele. In ce priveste acrobatiile, recunoaste ca nu sunt specialitatea lui si ca fiul sau, Gustavo, se antreneaza timp de doua ore pe zi, cinci zile pe saptamana.

Dulcinea, pizza cu care a devenit vicecampion a avut ca ingrediente crema de dovleac, doua tipuri de branza manchego si potarniche marinata umpluta cu ierburi. Pizza elaborata special pentru trupa Rolling Stones, cand au concertat la Madrid, a avut somon, avocado, ceapa rosie si crema de creveti — ingrediente bogate in Omega 3 si antioxidanti, delicioase si sanatoase. O alta varianta este pizza El Greco, cu trei tipuri de rosii, mozzarella, potarniche, iaurt si castravete — o reteta foarte usoara, proaspata si echilibrata.

Secretul unei pizza bune este insa faina, cea mai potrivita fiind cea italiana. Trebuie sa se tina seama si de factori precum dospirea indelungata, controlarea temperaturii si de apa cu care se pregateste aluatul. Daca dospirea este mai lunga (pana la 96 de ore) se reduc carbohidratii iar pizza rezultata este mult mai usoara si mai usor de digerat.

Adevarul este ca in cuptorul cu lemne pizza se deshidrateaza prea mult, spune el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.