Sarbatorile de iarna sunt momentul perfect pentru reinvierea traditiilor de familie. Fie ca decorati bradul de Craciun impreuna cu cei mici, fie ca mergeti cu ei la colindat pe la rude, in fiecare an pastrati obiceiul si faceti Sarbatorile speciale.

Copiii vor indragi Craciunul si Anul Nou nu numai pentru ca stiu ca atunci vor primi cadouri de la toata lumea. Traditiile pe care le respectati in familie vor ramane si peste ani, atunci cand povestile cu Mos Craciun vor avea parfumul copilariei si tot ce mai ramane este atmosfera vesela si plina de iubire a Sarbatorilor petrecute cu cei dragi.

1. Impodobiti bradul impreuna
Desi pare mai usor sa astepti ca picii sa adoarma si apoi sa scoateti la lumina decoratiunile, nimic nu poate fi mai frumos decat bucuria copiilor atunci cand aseaza globuletele pe ramuri. Daca micutii sunt destul de mari incat sa nu existe niciun pericol daca pun mana pe globuri si betetala, atunci impodobirea pomului de Craciun poate fi traditia voastra. Alegeti o zi speciala pe care sa o respectati in fiecare an fie ca este Ajunul, fie ca este ultima sambata inainte de Craciun.

2. Scrieti scrisoarea catre Mos Craciun
Este o traditie care se poate pastra si peste ani, chiar si atunci cand copiii nu vor mai crede in el. Va face parte din magia Craciunului si, in plus, va va dezvalui intotdeauna dorintele cele mai ascunse ale lor. Faceti un eveniment din aceasta activitate. Alegeti plicuri si hartie frumos colorate si asezati scrisorile pe pervaz, de unde Mosul le poate lua atunci cand copiii cuminti dorm.

3. Masa de Craciun
Nu conteaza daca este vorba de pranz sau de micul dejun. Important este sa o petrecti in familie, cu cei dragi si cu aceleasi feluri de mancare preferate de toti. Nu uita, insa, sa adaugi in meniu ceva special care sa le aduca aminte copiilor peste ani de Craciunul copilariei: o prajitura personalizata, placinte cu ravase sau orice alta delicatesa pe care numai tu stii sa o gatesti.

4. Aprinderea luminilor de Sarbatori
Indiferent in ce oras stati, cu siguranta Craciunul aduce si o multime de luminite pe strazile voastre. Mergeti in fiecare an sa vedeti momentul in care se da startul Sarbatorilor la voi in localitate, iar daca aveti noroc si a nins, incheiati seara cu o bulgareala in parc.

5. Mergeti la colindat
Invatati un colind nou in fiecare an si mergeti impreuna cu cei mici pe la vecini si rude cu colindul. Copiii se vor bucura de aceasta traditie a familiei voastre si vor fi fericiti sa dea reprezentatii in fata bunicilor, a matusilor si unchilor, iar la final sa numere cadourile pe care le-au primit.

6. Decembrie, luna bucuriei
Nu trebuie sa simtiti atmosfera de sarbatoare numai in ajunul Craciunului. Incepeti distractia chiar de la inceputul lunii si faceti o traditie pentru fiecare week-end. In prima saptamana faceti impreuna lista de cadouri, in cea de-a doua saptamana mergeti sa cautati bradutul de Craciun, in cea de-a treia saptamana incepeti numaratoarea inversa pana la seara de Ajun si incepeti sa decorati casa, iar in ultimul week-end inainte de Craciun impodobiti bradul si scrieti felicitari familiei. Astfel, copiii vor simti atmosfera de sarbatoare mai mult timp si se vor bucura de doua ori mai mult pentru ca pot lua parte la pregatiri.

7. Prajiturele pentru Mos Craciun
Copiii vor fi incantati sa pregateasca alaturi de tine o mica gustare pentru batranul Mos. Chiar si atunci cand vor creste mari se vor bucura sa stea alaturi de tine si sa te ajute sa faceti un desert special pentru Ajun. Lasati-i sa se bucure de Sarbatoare si coaceti impreuna fursecuri sau biscuiti in forme speciale. Decorati-le cu fulgi de ciocolata alba si asezati-le langa brad, de unde Mosul obosit de drum le va lua pentru a prinde putere.

8. Povestea din seara de Ajun
In fiecare an, cititi-le copiilor o poveste de Craciun care sa le dezvaluie atmosfera magica Sarbatorilor. Fie ca alegi povestea bibilca a Nasterii lui Isus si darurile magilor, fie ca sunteti adeptii aventurilor moderne, cei mici vor fi bucurosi sa le auda inainte sa mearga la culcare.

9. O seara de filme de Craciun
Scoateti de la pastrare filmele cu Mos Craciun si faceti un maraton cinematografic la voi in sufragerie in fata unui bol cu popcorn si o cana cu ceai cald.

10. Invatati sa fiti mai buni
Craciunul este cel mai bun moment pentru a-i invata pe cei mici sa fie mai buni si mai toleranti, sa daruiasca din suflet si sa-si arate dragostea. Strangeti jucariile de care picii s-au plictisit deja si mergeti impreuna la un camin de copii sau la un centru de plasament unde sa faceti daruri celor care sunt singuri pe lume. Va fi cea mai buna lectie pentru copii despre ceea ce inseamna Craciunul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.