Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta lanseaza astazi campania nationala de informare si pregatire a populatiei in caz de cutremur. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, ca lucreaza la o aplicatie pentru telefonul mobil care va cuprinde recomandari pentru romani în caz de inundatii, cutremur sau alte calamnitati naturale.

Campania, intitulata “Nu tremur la cutremur”, este menita sa invete romanii cum sa reactioneze în caz de cutremur. Evenimentul va fi prezentat de secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, dr. Raed ARAFAT si de inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Ce e de stiut e ca in timpul unui cutremur pamantul nu se va crapa in doua si nu va inghiti oameni si case. Cladirile nu se prabusesc pur si simplu. Dar e posibil sa fiti ranit de sticla sparta, de obiecte care se rastoarna sau care sunt aruncate in jur de miscarile puternice ale pamantului. Tevile de gaz se pot fisura si pot apare incendii. Cablurile de electricitate care se afla pe stalpi se pot rupe iar tevile de apa se pot sparge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here