Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat, miercuri seară, că Île-de-France și alte 8 zone, printre care Lille și Lyon, intră de sâmbătă noapte în stare de urgență, în contextul creșterii numărului de cazuri COVID, potrivit CNN.

Astfel, potrivit președintelui, în intervalul orar 21:00 – 06:00, francezii din Aix-en-Provence, Marseille, Grenoble, Montpellier, Toulouse, Saint Etienne, Lille și Lyon, nu au voie să iasă din locuințe. Această măsură va fi aplicată pentru cel puțin 4 săptămâni, iar cei care nu o respectă vor fi amendați cu 135 de euro la prima abatare și cu 1.500 de euro dacă abatarea se repetă.

„Ar fi disproporționat să închidem din nou țara”, a declarat Macron miercuri seară, într-un interviu difuzat de televiziunile franceze. Totodată, Macron a dat asigurări că „nu s-a pierdut controlul”, recunoscând însă că măsurile stricte sunt necesare. Potrivit News.ro, 12.993 de cazuri au fost depistate între luni şi marţi în Franţa, 117 persoane au murit de Covid (dintre care 84 în spital) şi rata testelor pozitive a ajuns la 12%. În prezent, 8.949 de persoane sunt spitalizate şi 1.700 sunt la terapie intensivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here