O retea de crima organizata, specializata in trafic de persoane, proxenetism si spalare de bani, condusa de manelistul Dani Mocanu, a fost destructurata, marti, de politistii Serviciului de combaterea criminalitatii organizate si de procurorii DIICOT din Dambovita.

Potrivit Politiei Dambovita, marti, politistii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Dambovita, sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Dambovita, au efectuat 13 perchezitii domiciliare, dintre care 9 pe raza judetului Dambovita si cate doua in Arges si in Bucuresti, la persoane banuite de constituirea unui grup infractional organizat, specializat in trafic de persoane, proxenetism si spalare de bani.

Surse judiciare au declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca gruparea era coordonata de manelistul Dani Mocanu, iar anchetatorii au descins la domiciliul acestuia.

„In sarcina banuitilor s-a retinut ca, incepand cu anul 2011, acestia ar fi racolat tinere, pe care le-ar fi exploatat in vederea practicarii prostitutiei in Marea Britanie si Irlanda. In cauza, la data de 19 septembrie, politia londoneza a efectuat 5 perchezitii la 4 bordeluri clandestine si la o resedinta, unde au fost identificate 8 persoane banuite si 6 tinere care practicau prostitutia”, arata Politia Dambovita.

In urma cercetarilor efectuate, cei 8 membri au fost arestati, pentru savarsirea infractiunilor de conspiratie la trafic de persoane, conspiratie la proxenetism (controlul prostitutiei) si conspiratie la spalarea banilor.

La perchezitiile organizate marti,de la domiciliile banuitilor au fost indisponibilizate sume importante de bani, respectiv 39.850 de lei, 1.000 de euro, dar si 15 telefoane mobile, cartele SIM si mai multe inscrisuri si documente. Totodata, au fost indisponibilizate si 5 autoturisme utilizate de persoane banuite de savarsirea infractiunilor.

13 mandate de aducere au fost puse in aplicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here