A invata o limba diversa celei natale poate parea dificil. Cu ajutorul mintii si a tehnologiei, insa, poate deveni o activitate distractiva. Si mai ales gratuita!

Pentru inceput, trebuie sa cunosti bine limba materna.

Este foarte important sa intelegi diversele parti de vorbire, expresii si locutiuni, inclusiv folosirea verbelor si a diverselor timpuri gramaticale. Astfel vei putea identifica rolul unui cuvant in interiorul unei fraze. Daca esti capabil sa identifici o parte de vorbire, atunci vei intelege si vei sti sa aplici regulile de sintaxa, chiar si in alta limba.

Decide ce limba vrei sa inveti.

Stabileste unde vrei sa o folosesti. Vrei sa vorbesti corect? Iti trebuie doar cateva fraze sau preferi o cunoastere profunda pentru a citi?
Daca ai nevoie de carti sau sa asculti, cauta online sau cauta o biblioteca.

Controleaza daca au materialele inerente limbii pe care doresti sa o studiezi. Decide daca ai nevoie de o carte sau o carte cu CD. De cele mai multe ori, ascultarea ajuta la formarea urechii si la o pronuntie corecta. Daca repeti mult vei face progrese lente, dar iti vei aduce aminte totul.

Alege daca vei face achizitiile online sau dintr-un magazin. Online vei putea face comparatii pentru a gasi preturile mai convenabile, inclusiv copiile uzate putin. Daca mergi intr-un magazin, cauta pe cele care au si un site web si noteaza-ti preturile celor pe care le doresti.

Daca nu iti place aceasta solutie si ai timp, sunt multe resurse pe internet pentru a invata gratis o limba straina. Cauta cu un motor de cautare precum Yahoo sau Google. Datorita internetului vei asculta fragmente de pronuntie si scurte fraze cu care sa inveti.

Controleaza site-urile cele mai frecventate si cele care iti plac cel mai mult, intoarce-te mereu asupra acestora si nu uita ca lucrul cel mai important este sa te distrezi.

Asculta un radio cu limba aleasa (pentru limba engleza, de pilda, posturile BBC reprezinta un punct optim de plecare.

Asculta diverse inregistrari. Marele avantaj al internetului in fata radioului este acela ca poti asculta acelasi fragment de mai multe ori, pana cand vei fi inteles totul. Sa nu iti fie frica sa te specializezi, mai ales daca ai asimilat deja vocabularul de baza si uzul regulilor gramaticale. De exemplu, daca domeniul tau il constituie tehnologia, asculta podcast-uri din acest domeniu pentru a invata vocabularul din acest domeniu.

Ia contact cu persoane a caror limba materna este cea pe care doresti sa o inveti, pe diverse forumuri sau pe chat. Unicul mod de a invata o limba straina este prin implicarea maxima, deci implica-te.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.