Exista o multime de limbi vorbite in lume, insa, din pacate, aproape fiecare individ vorbeste una, maxim 2. Se pare ca doar 4 % dintre cei care studiaza o limba straina in scoala ajung sa o vorbeasca fluent dupa 3 ani, iar acest lucru este rezultatul unui studiu ineficient. Este si normal, in conditiile in care o limba usoara, precum engleza sau franceza necesita 600 de ore pentru a o invata in timp ce o limba grea, precum Mandarina sau Rusa, necesita nu mai putin de 1200 de ore. Practic, trebuie 10 ani de studiu pentru a putea sa iti insusesti o limba straina, ceea ce inseamna o multime de frustrari si de provocari. Acesta este motivul pentru care foarte multi oameni renunta.

Cu toate astea, exista sanse sa inveti sa vorbesti intr-o alta limba chiar si fara sa astepti 10 ani. Pentru asta, trebuie sa respecti cativa pasi, cat se poate de simpli:

  • Invata cuvintele corecte! In engleza, spre exemplu, exista 300 de cuvinte care sunt folosite in mai mult de 65% din convorbirile care au loc in fiecare zi. Aceste cuvinte trebuie sa fie insusite imediat, iar insusirea lor nu este foarte dificila. Pur si simplu, trebuie sa intri pe Google Translate si sa le gasesti.
  • Incepe sa citesti. Da, stii doar 300 de cuvinte si s-ar putea sa fie foarte dificil sa intelegi ceva. Cu toate astea, este bine sa incepi sa citesti, deoarece vei incepe sa procesezi mult mai usor atat cuvintele pe care le cunosti, cat si pe cele pe care nu le cunosti.
  • Pastreaza mereu un dictionar langa tine. Nici nu este greu, dat fiind faptul ca ai un smartphone la indemana. Ori de cate ori dai peste un cuvand pe care nu il intelegi, cauta-i intelesul. Va fi dificil la inceput, insa in timp vei descoperi ca textele vor deveni din ce in ce mai usor de inteles.
  • Gaseste un scop pentru care inveti limba straina. Fie ca este vorba despre un job, despre o relatie sau pur si simplu despre ambitia de a invata limba respectiva, trebuie sa ai un scop pentru a o face, in asa fel incat sa nu renunti cu usurinta.
  • Fa-ti prieteni care vorbesc fluent acea limba. Ai norocul internetului, unde poti gasi milioane de oameni care vorbesc toate limbile lumii. Tot ce trebuie sa faci este sa intri in vorba si sa incerci sa te faci inteles. Daca nu reusesti, nu este nicio problema.
  • Incepe sa vorbesti. Chiar daca nu ai cu cine sa o faci, vorbeste singur in oglinda. Inchipuie-ti ca esti la un interviu de angajare si ca incerci sa te prezinti.

Pentru a invata o limba straina, trebuie sa stii sa vorbesti, sa scrii si sa citesti, asadar, acorda atentie fiecarui aspect, in fiecare zi si vei putea sa te lauzi peste 4-5 luni ca vorbesti inca o limba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here