Principalul motiv de care trebuie să ținem cont atunci când purtăm masca de protecție este că, astfel, manifestăm un gest de grijă pentru sănătatea noastră, dar și pentru cei din jurul nostru.

Purtarea măștii ne conferă un sentiment de siguranță și ajută la încetinirea răspândirii noului coronavirus. O mască de protecție trebuie să prezinte câteva caracteristici pentru a fi eficientă.

Astfel, ea trebuie să aibă mai multe straturi de țesătură, astfel încât să fie groasă. De asemenea, masca trebuie purtată atât peste gură, cât și pe nas și să fie prinsă cât mai bine și sigur după urechi.

Foarte important este să se poată respira ușor și, în cazul în care măștile sunt fabricate din pânză, să le spălați la temperaturi ridicate și apoi călcate pentru a distruge microbii.

Masca în ton cu moda

De la începutul pandemiei, oamenii s-au adaptat rapid și au început să trateze masca de protecție ca pe un articol vestimentar. Mulți poartă măști în ton cu ținuta, iar penru copii se găsesc în prezent modele distractive cu imprimeuri ce înfățișează personajele preferate din filmele de desene animate.

Cu toate acestea, specialiștii susțin că tipul acesta de mască fashion nu conferă același nivel de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus și a răspândirii virusului. Acestea nu sunt sterile ca măștile medicinale pe care le găsim în farmacii sau în hypermarketuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here