Nu toate alimentele isi au locul in frigider! Cel putin urmatoarele zece este o greseala sa le tii la rece: rosiile, busuoicul, cartofii, ceapa, avocado, usturoiul, painea, uleiul de masline, cafeaua si mierea, potrivit huffingtonpost.com

Daca in cazul mierii tinute in frigider putem avea riscul ca aceasta sa se cristalizeze, in cazul cafelei, aceasta isi va pierde savoarea.

Locul pentru cafea trebuie sa fie unul racoros dar nu cu minus grade. Acelasi lucru este valabil si pentru uleiul de masline.

Painea din frigider se va usca mai repede decat painea tinuta afara. Painea scoasa din frigider trebuie lasata sa se decongeleze, ceea ce pe langa ca e uscata mai trebuie sa si astepti sa o poti consuma.

Usturoiul incepe sa germineze in frigider fapt pentru care e nevoie sa fie tinut intr-un loc uscat si racoros.

Umezeala mucegaieste ceapa, facand-o moale si urat mirositoare, iar amidonul din cartofi se transforma mai repede in zahar, in frigider.

Busuoicul absoarbe mirosurile tuturor alimentelor din jur iar rosiile isi pierd si ele savoarea.

Un cartof pastrat in frigider isi va transforma mult mai repede amidonul in zahar. In loc sa pui cartofii in frigider, e mai potrivit sa ii tii intr-o puga din hartie intr-un loc racoros – nu rece.

Locul ideal este o camara pentru plante radacinoase, dar si o camara obisnuita este potrivita, atat timp cat e destul de intunecata si racoroasa. Hartia functioneaza mai bine decat plasticul, pentru ca lasa cartoful sa respire si nu putrezeste atat de repede.

Daca tii ceapa in frigider, va deveni la un moment dat moale si mucegaita din cauza umezelii. Pastreaza ceapa intr-un loc racoros si uscat si ai grija sa nu stea aproape de cartofi; depozitate impreuna, amandoua se altereaza mai repede.

Daca vrei ca fructele de avocado sa se coaca, sigur nu trebuie sa le asezi in frigider. Daca totusi ai cumparat un avocado deja copt pe care nu vrei sa il folosesti imediat, il poti pune in frigider.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.