Ziua frumoasa se cunoaste de dimineata. Nimic mai adevarat. Iar daca vrei o zi minunata planifica-ti una. Pentru ca daca tu nu ai un plan pentru tine, vei fi inclus in planul altuia. Prin urmare, organizeaza-te astfel incat sa nu lasi nimic la voia intamplarii, daca vrei sa ai o dimineata perfecta. Iata cateva obiceiuri care iti vor face o dimineata mai buna si, totodata, o zi mai frumoasa.

1. Bea apa, daca se poate apa cu lamaie
2. Dusul si barbieritul
3. Foloseste apa de colonie si deodorantul
4. Petrece 30 de minute asupra unui scop personal (fie ca citesti sau scrii)
5. Fa miscare
6. Micul dejun sa fie consistent
7. Stabileste-ti obiectivele zilei

De asemenea cercetatorii spun ca cel mai bun moment pentru cafeaua de dimineata: ora 10.30 .

Despre ou se spune ca este medicament dimineata, aliment la prânz si otrava seara. Nici cafeina nu are acelasi efect asupra organismului daca este bauta dimineata devreme sau spre prânz, au descoperit neurocercetatorii americani.

Multi dintre noi cred ca o cana de cafea tare imediat ce deschid ochii dimineata este cea mai buna metoda de a se energiza. Ei bine, oamenii de stiinta americani de la Universitatea din Bethesda, Maryland, spun ca ar trebui sa asteptam pâna în jurul orei 10.30 pâna la prima ceasca de cafea. De fapt, specialistii spun ca, pentru cei mai multi dintre noi, orice moment între 9.30 si 11.30 este bun pentru a bea cafeaua.

Explicatia este ca substanta de baza din cafea – cafeina – interactioneaza cu un hormon-cheie pentru reglarea ceasului nostru intern si pentru mentinerea starii de alerta – cortizolul, potrivit „The Telegraph“. Nivelul cortizolului în organism este ridicat în mod natural imediat ce ne-am trezit dimineata si poate sa ramâna ridicat vreme de înca o ora dupa ce ne-am dat jos din pat. Cea mai mare cantitate de cortizol se regaseste în corpul nostru între orele 8.00 si 9.00 dimineata. Prin urmare, în acest interval nu avem nevoie de ajutoare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.