Limonada… cel mai delicios mod de a te răcori vara! Când temperaturile urcă la un prag mult prea înalt, iar corpul tău nu mai poate face față atmosferei încinse de afară, papilele tale gustative imploră după o băutură proaspătă, rece și revigorantă. Limonada este vedeta sezonului estival și merită servită nu doar atunci când ieși cu prietenii în oraș, ci și la tine acasă.

Te întrebi cum se face o limonadă? În acest articol, am adunat pentru tine cele mai bune rețete de limonade pe care trebuie să le încerci vara asta! Desprinde-te de ideea clasicei limonade cu apă, zahăr, lămâie și mentă. Mixurile pe care urmează să ți le prezentăm constau în rețete limonadă din fructe proaspete, de care trebuie să te bucuri și altfel în acest sezon.

Cum se face limonada:

Limonada de casă se poate prepara în mai multe feluri, iar noi îți sugerăm 3 dintre acestea:

a.) Sucul de lămâie. Într-un bol mare, pune câteva pahare de apă la temperatura camerei și adaugă zahărul, pentru a se topi. În apa rece sau la temperatura camerei, zahărul se va topi mai greu decât în apa fierbinte, așadar, va trebui să amesteci puțin mai mult ori să aștepți câteva minute până ce cristalele de zahăr se vor dizolva. Separat, într-un alt bol, stoarce sucul de la mai multe lămâi, pe care apoi îl vei adăuga în bolul cu apa și zahărul topit. Amestecă bine și pune băutura în frigider, la răcorit, sau toarnă într-un pahar și adaugă 2-3 cuburi de gheață, pentru a se răci mai repede.

b.) Felii de lămâie. Într-un pahar special pentru limonadă, pune apa la temperatura camerei și zahărul la topit, la fel ca la pasul anterior. Apoi, taie câteva felii de lămâie pe care le adaugi în pahar. Așteaptă câteva minute pentru ca sucul de lămâie să pătrundă apa și zahărul să se topească. Ține limonada la frigider sau adaugă direct câteva cuburi de gheață, pentru a răci mai repede băutura.

c.) Pulpa de lămâie. Dacă vrei îți place să servești o limonadă mai groasă, te poți folosi și de pulpa lămâii, nu doar de sucul acesteia. Astfel, într-un vas încăpător, adaugă feliile de lămâie decojite și mărunțește-le cu ajutorul unui mixer vertical, până obții un amestec omogen. Adaugă apă la temperatura camerei într-o cantitate mai mică decât la pașii anteriori, pentru ca limonada să iasă densă la final. Zahărul se adaugă după gust și se amestecă bine timp de câteva minute, pentru a se topi. Ulterior, pune limonada în pahare și fie o ții la frigider, fie o răcești mai rapid cu ajutorul a câtorva cuburi de gheață.

Acum că am aflat cum se prepară limonada pentru acasă, putem explora opțiunile de fructe și combinațiile dintre ele, care pot rezulta în rețete limonadă răcoritoare și numai bune de încercat în fiecare săptămână.

1. Rețetă limonadă cu portocale și lămâie. Dă-i un twist nou și diferit rețetei vechi pentru limonada de casă prin adăugarea sucului sau feliilor de portocală. Într-o tigaie mare, combină zahărul cu 2 căni de apă și lasă amestecul la foc mic, până când zahărul se dizolvă. Permite amestecului să se răcească treptat, după care adaugă sucurile de la portocale și lămâi. Acoperă amestecul și lasă-l să stea la răcorit timp de 1 oră. Scurge siropul, pune-l la frigider acoperit până când se răcește. La servire, pune într-un pahar o cantitate egală de apă și sirop de fructe, adaugă câteva cuburi de gheață și bon appetit!

2. Rețetă limonadă cu rozmarin. Într-o tigaie mare, pune 2 căni de apă la fiert. Adaugă crenguțele de rozmarin și fierbe totul la foc mic, timp de 10 minute. Apoi, scoate și aruncă crenguțele de rozmarin. Adaugă zahăr și miere, iar apoi amestecă până când ingredientele se topesc. Transferă amestecul într-un recipient pe care îl pui la frigider timp de 15 minute. După sfertul de oră, adaugă sucul de lămâie, apa rece și câteva cuburi de gheață.

3. Rețetă limonadă cu zmeură și afine. Această rețetă de limonadă trebuie pregătită cu o zi înainte de servire. Într-un blender, adaugă pe rând suc de lămâie, afine, zmeură și zahăr și mixează ingredientele împreună. Scurge amestecul și aruncă semințele. Transferă amestecul într-un recipient pe care apoi îl pui în congelator pentru 1-2 ore. Adaugă apa. Lasă din nou la congelat timp de 8 ore sau peste noapte. Înainte de servire, scoate băutura din congelator și las-o la temperatura camerei timp de 45 de minute.

4. Rețetă limonadă de ceai cu gheață. Pune la încălzit 2-3 căni cu apă, în funcție de cantitatea pe care vrei să o prepari. După ce iei apa de pe foc, pune 3-4 pliculețe din ceaiul preferat și lasă la infuzat timp de 5 minute. Adaugă apoi zahărul și sucul de lămâie. Transferă amestecul într-un recipient și pune-l în frigider pentru a se răci. Decorează cu felii de lămâie și servește băutura cu gheață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.