Universitatea Brigham Young din statul american Idaho a anunțat că a început o anchetă internă după ce s-au primit informații că unii studenți s-au expus în mod intenționat la infectarea cu noul coronavirus în speranța că vor face COVID-19, iar apoi vor face rost de bani vânzându-și plasma cu anticorpi, relatează ABC News.

Universitatea privată, cu sediul în Rexburg, a publicat un comunicat în care se declarată „profund tulburată” de informațiile că unii studenți s-ar fi expus intenționat la infectarea cu SARS-CoV-2.

„Universitatea condamnă acest comportament și caută dovezi că s-a întâmplat așa ceva în rândul studenților noștri. Studenții care se expun în mod intenționat pe ei sau pe ceilalți vor fi imediat suspendați din universitate și ar putea fi chiar exmatriculați”, avertizează instituția.

Universitatea avertizează că ar putea trece total la cursuri online, dacă va continua trendul crescător de cazuri de COVID-19 în comitatul Madison, unde se află universitatea, precum și în întregul stat.

Totodată, școala își declară disponibilitatea de a-i ajuta pe studenții care trec prin dificultăți fizice, emoționale și financiare din cauza pandemiei.

Cel puțin 109 studenți și 22 de angajați de la Brigham Young University-Idaho au contractat COVID-19, arată cele mai recente date.

Potrivit presei locale, donarea de plasmă se plătește în Idaho cu cel puțin 100 de dolari. Un laborator din orașul Rexburg oferă chiar 200 de dolari pentru trei donări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here