Aproximativ 70% dintre pacienții cu coronavirus testați într-un spital din Tokyo luna trecută prezentau o mutație prin care este redusă protecția oferită de vaccinare, a anunțat postul public de televiziune din Japonia, NHK, preluat de Reuters.

Mutația E484K, poreclită „Eek” de către unii oameni de știință, a fost descoperită la 10 dintre cele 14 persoane care au fost testate pozitiv pentru coronavirus la Spitalul Universitar din Tokyo în luna martie.

Niciuna dintre persoanele la care a fost identificată mutația nu a călătorit recent în străinătate și nici nu a intrat în contact cu oameni care au sosit recent în Japonia. Deocamdată, oficialii spitalului nu au comentat informațiile date publicității de către NHK.

Japonia nu a început încă vaccinarea pe scară largă
Japonia se confruntă cu un nou val de infectări cu relativ puțină vreme înaintea începerii Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate pentru luna iulie. Experții în sănătate sunt îngrijorați cu privire la răspândirea unor tulpini mutante, mai ales că vaccinarea pe scară largă a populației încă nu a început.

În Tokyo au fost raportate, vineri, 446 de noi infectări, totuși cu mult sub nivelul de 2.500 care s-a înregistrat în ianuarie. La Osaka au fost înregistrate 666 de cazuri noi, un record pentru acest oraș.

Autoritățile medicale sunt preocupate de răspândirea tulpinii care a apărut în Marea Britanie, însă NHK susține că la niciunul dintre pacienții de la spitalul din Tokyo nu a fost descoperită tulpina britanică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here