Litoralul românesc nu mai are așa multă căutare în deschiderea sezonului turistic, care grupează sărbătoarea Paștelui Ortodox și 1 Mai, fiind preferate pensiunile rurale din țară. Cei care vor să plece în străinătate aleg mai degrabă vacanțe în Egipt.

Românii iau cu asalt Egiptul pentru miniconcediul de Paște, aceasta fiind de departe cea mai căutată destinație de vacanță din străinătate, datorită faptului că este accesibilă și a vremii calde, au declarat, pentru Libertatea, reprezentanții agențiilor de turism și consultanții din domeniu. Locul al doilea est ocupat de destinațiile exotice, precum Maldive, Seychelles, Republica Dominicană și Zanzibar (Tanzania). Acest lucru se întâmplă pentru că: Grecia nu are încă deschis sezonul turistic și are restricții până în data de 14 mai; Bulgaria se află în continuare pe lista galbenă a României; Turcia are un număr mare de cazuri zilnice. „Oamenii merg unde e deschis‟ „Oamenii nu mai merg pe preferințe, merg unde e deschis‟, spune Alin Burcea, proprietarul agenției de turism Paralela 45, una dintre cele mai mari din țară. Egiptul are căutare pentru că intrarea în țară se face pe bază de test negativ la SARS-CoV-2, iar agențiile se ocupă cu programările. De asemenea, are un număr mic de cazuri de COVID. „În principal cea mai mare bătaie este pe Egipt, pentru că stă foarte bine cu rata infectărilor. Numai noi, la Paralela 45, am dus peste 6.000 de oameni de și nu am văzut să revină bolnavi. Până acum, de la începutul anului s-au dus în total în Egipt 30-40.000 de români, iar noi estimăm că până la final de an vor merge peste 150.000‟, a declarat Burcea.

Potrivit portalului Worldmeters.info, Egiptul avea miercuri un total de 218.041 cazuri, de cinci ori sub milionul de cazuri din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here