Daca vrei sa nu ai prea mult de lucru la birou si vrei sa pari mereu ocupat si astfel sa capeti cat mai putine sarcini din partea sefului atunci ai nevoie de cateva sfaturi. Asadar, iata 5 lucruri pe care sa le faci la birou, cum sa-ti pacalesti seful si sa pari mereu ocupat.

1. Umbla mereu cu hartii in mana.
Persoanele cu documente in mana arata ca niste angajati harnici care se pregatesc sau vin de la intalniri importante. Persoanele care se plimba dintr-un loc in altul cu mainile goale par ca pierd timpul si disponibile pentru a primi o sarcina.

2. Cand pleci acasa ia cu tine o parte din documentele la care ai lucrat peste zi.
Astfel te vei asigura ca seful tau se va gandi ca vei lucra peste ore, de acasa, pentru ca ai mult de lucru.

3. Pastreaza-ti un birou dezordonat.
Un birou ordonat se preteaza doar pentru cei de la varful conducerii, pentru angajati un birou dezordonat inseamna multa munca si putin timp pentru a face ordine printre hartii. Astfel, aduna-ti in jurul spatiului de lucru gramezi cat mai mari de docmente, deoarece volumul de multe ori conteaza.

4. Nu raspunde imediat la telefon daca ai casuta vocala si nu raspunde imediat pe messenger. Poti face asta putin mai tarziu si daca se poate in timpul pauzei de masa, atunci cand stii ca nu vor fi liberi cei care te-au apelat. Astfel vei parea o persoana muncitoare si constiincioasa, care nu a raspuns initial pentru ca a fost ocupata, iar acum lucreaza si in orele de pauza.

5. Nu afisa o fata relaxata si zambareata mereu.
Persoanele care par ganditoare si suparate lasa impresia ca sunt ocupate si preocupate de probleme pe care le au de rezolvat, cauta solutii pentru solutionarea sarcinilor pe care le au. Sefii vostri vor cauta in jur alte persoane pe care sa le delege cu treburi noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here