Se apropie vacanţa de vară şi vreau să vă prezint câteva recomandări care să vă ajute în alegerea destinaţiei potrivite pentru voi. Aşa cum ştiţi, pentru mine este important să vă ofer idei de vacanţă care să se încadreze în preferinţele voastre. Iar frumoasa poveste pe care v-o derulaţi în imaginație, să fie totuşi, în concordanţă cu realitatea pe care o găsiţi la faţa locului.

În viziunea mea, entuziasmul de a merge într-o vacanță și de a descoperi o nouă destinație nu pot fi afectate de nicio neconcordanță, atâta timp cât ştii ce să alegi şi la ce să te aştepţi. Însă, de-a lungul timpului, am realizat că oamenii se pot confrunta cu nenumărate inconveniențe, mai ales din cauza faptului că îşi creează false aşteptări despre destinaţiile lor de vacanţă.

Am pregătit, în cele ce urmează, o listă de opţiuni de vacanţă pentru vara 2021 care ar putea să mulţumească multe din preferinţele voastre!

Vacanţe pentru familiile cu copii
Am început cu această categorie deoarece ştiu că oamenii care pleacă în vacanţă cu copiii se documentează cel mai mult în ceea ce priveşte alegerea destinaţiei şi a hotelului. Din punctul meu de vedere, toţi ar trebui să ştim câteva ceva util şi realist despre locurile unde am vrea să mergem, indiferent cu cine plecăm în vacanţă. Însă, mi-am dat seama demult că, turistul român are această obişnuinţă, de a se gândi prea mult la confortul copiilor, fără să ţină cont, totuşi şi de preferinţele lor, ca adulţi. Iar în acest sens, destinaţiile pe care eu vi le recomand ar putea să bucure atât copiii, cât şi adulţii.
Antalya
Oare se mai întreabă cineva de ce are atâta succes Antalya? Resorturile din Antalya sunt exemplul cel mai grăitor. Sunt concepute special pentru a crea experienţe perfecte pentru adulţi şi copii, laolaltă: piscine, restaurante, grădini, baruri, terase, săli şi terenuri de sport, spaţii amenajate pentru copii. Apoi, camerele spațioase, curățenia, calitatea meniurilor, servirea, activitățile în cadrul resortului sunt cele mai importante lucruri pe care familiile cu copii şi le doresc.

Creta
Atunci când sunt întrebată de recomandări de vacanţe, în Grecia, pentru familii cu copii, Creta este prima destinaţie la care mă gândesc. Pentru că aici , majoritate plajelor au nisip fin, intrare lină în mare, apă curată şi cristalină şi multe hoteluri de tip resort, cu diverse facilităţi pentru copii.

Rodos
Istoria insulei Rodos se îmbină frumos cu plajele mării Egee, pentru că altfel, probabil nu ar mai o destinaţie atât de interesantă! Şi spun acest lucru pentru că, indiferent cât de ofertantă ar fi o destinaţie de vară, dacă nu are mare şi plaje frumoase nu ar mai fi prea interesantă pentru turiştii români.
Plajele din Rodos sunt vestite pentru calităţile ecologice ale nisipului şi ale apei. Sunt peste 40 de plaje clasificate BLUE FLAG, printre care le menţionez pe cele din staţiunile Kallithea şi Lindos.

Vacanţe pentru cupluri şi adults only

Cei care preferă vacanţe în locuri adresate adulţilor sunt, de obicei, acei oameni care se simt bine departe de aglomeraţie şi comercial. Ei caută, în mod special, cadrul ideal. Pentru că esenţa trăirii se află deja în el. O fotografie panoramică deasupra coastei Caldera din Santorini este unul din cadrele despre care spuneam.

Santorini
Această superbă insulă grecească, Santorini este prima mea recomandare pentru vacanţele de vară ale adulţilor! Consider că Santorini îndeplineşte toate preferinţele de mai sus, motiv pentru care am pregătit câteva recomandări de cazare în Santorini, pentru cupluri:

IMPERIAL MED este un hotel de 4 stele pe care vi-l recomand pentru serviciile foarte bune, raport calitate-preţ! Este situat pe plaja retrasă Aghia Paraskevi. Mixul arhitectural de alb elegant, printre alei şi curţi înflorite abundent, vă încântă privirile!

De asemenea, MEDITERRANEAN WHITE 4* este încă o recomandare foarte bună, ţinând cont tot de raportul calitate/preţ.

REGINA MARE 4* este construit chiar în marginea falezei, pe coasta de vest a insulei Santorini, la numai 2 km de orașul Fira – capitala insulei. Construit în filosofia ospitalităţii calde, combină tradiția, confortul și împrejurimile rafinate. Se află în cel mai înalt punct al staţiunii, oferind o vedere spectaculoasă spre magnificul apus de soare, apele albastre și adânci ale Mării Egee şi spre stâncile vulcanice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here